Az “Ókori vizeken” c. levelező-pályázatunkon résztvevő pedagógusok visszajelzéseiből teszünk közzé itt egy csokorra valót:

“Annyi újdonságot tartogatott minden forduló, hogy lehetetlen elmondani. Ez egy igazi digitális verseny volt!…A diákok nagyon élvezték a feladatok megoldását, külön skype csoportot alakítottunk és úgy dolgoztunk és igaz, hogy csak így távolból voltunk együtt, de a hangulat így is fantasztikus volt. Én a sok új ötlet, új tudás mellett ezt az élményt szeretném megköszönni.”

Simon Miklós, a ‘Tengerre magyar-ok!” csapat mentora
Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikuma és Kollégiuma

“Örömmel vettünk részt!  Izgalmas feladatokat sikerült összeállítani! Sokat okosodtunk!”

Kamenyiczkiné Békési Gizella tanító, emberiség és társadalom ismeret, magyar nyelv és irodalom műveltségterület (Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda)

“Nagyon élveztük a változatos, izgalmas feladatokat. Sokat tanultunk.”

Szroghné Patvaros Zsuzsanna tanító, történelem (Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola)

„Évekkel ezelőtt véletlenül találtam rá a vetélkedőre, azóta ez lett a kedvenc versenyünk, a gyerekek is élvezik, de én is sok ötletet tudok meríteni belőle.

Miért páratlanok a Szépművészeti Múzeum versenyei?
– mert gondolkodásra és kreativitásna nevelnek. Nem a tudás a lényegük, amit meg lehet szerezni az egyes fordulók alatt, hanem a szemlélet, amit lépésről lépésre, következetesen átadnak. Okokat tesznek elénk, amiből következtetni kell, s ettől a történelem izgalmas rejtvényfejtéssé válik. Ez az a hozzáállás, amit aztán a gyerekek más tantárgyakban is kamatoztathatnak.
– mert bevezetnek a források világába, amivel nem csak a gyerekek szövegértése fejlődik, de a kritikai gondolkodásuk is.
– mert a feladatok elképesztően változatosak, s tanárként ezeket az ötleteket más korszakok tanításánál is fel tudom használni
– mert értheteők a feladatok, és végtelenül korrekt az elbírálás.
– mert precizitásra és türelemre nevelnek a feladatok, rá kell szánni az időt arra, hogy alaposan körbejárjuk őket
.”

Bakó Dorottya magyar-történelem szakos tanár (Budapest XX. Kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola)