Vajon milyen lenne egy olyan épületegyüttes, amelyben mi is hódolhatnánk az ókori görögök és rómaiak kedvelt időtöltéseinek, szokásainak, szórakozási formáinak? Vállalkozó kedvű diákokat hívunk arra, hogy megálmodják a klasszikus ókori építészet köntösébe öltöztetett, mégis modern Atlantisz Hotel és Élményközpontot. Egy olyan képzeletbeli épület makettjének elkészítését várjuk, amely az ókorban kedvelt időtöltések mai megfelelőinek adna otthont, és amelynek kivitelezésében a résztvevők kreatívan használják az ókori építészeti elemeket és klasszikus mintákat.


A levelező pályázat négy fordulóból áll: a résztvevő csapatok 2019. november és 2020. február között egy online kvízt oldanak meg, majd két feladatlapot küldenek be. A feladatok megoldása során szerzett ismeretek nyújtanak számukra segítséget ahhoz, hogy 2020 áprilisáig elkészítsék a képzeletbeli épület, az Atlantisz Hotel és Élményközpont makettjét. Ehhez kreativitásra, kézügyességre és csapatmunkára lesz szükségük.


A versenyre a klasszikus ókori kultúra iránt érdeklődő, középiskolába és az általános iskola felső tagozatába járó diákok jelentkezését várjuk. A győzteseket a tanév végén egy napra vendégül látjuk a Szépművészeti Múzeumban.