Atlantisz Hotel és Élményközpont

Vajon milyen lenne egy olyan épületegyüttes, amelyben mi is hódolhatnánk az ókori görögök és rómaiak kedvelt időtöltéseinek, szokásainak, szórakozási formáinak? Vállalkozó kedvű diákokat hívunk arra, hogy megálmodják a klasszikus ókori építészet köntösébe öltöztetett, mégis modern Atlantisz Hotel és Élményközpontot. Egy olyan képzeletbeli épület makettjének elkészítését várjuk, amely az ókorban kedvelt időtöltések mai megfelelőinek adna otthont, és amelynek kivitelezésében a résztvevők kreatívan használják az ókori építészeti elemeket és klasszikus mintákat.


A levelező pályázat négy fordulóból áll: a résztvevő csapatok 2019. november és 2020. február között egy online kvízt oldanak meg, majd két feladatlapot küldenek be. A feladatok megoldása során szerzett ismeretek nyújtanak számukra segítséget ahhoz, hogy 2020 áprilisáig elkészítsék a képzeletbeli épület, az Atlantisz Hotel és Élményközpont makettjét. Ehhez kreativitásra, kézügyességre és csapatmunkára lesz szükségük.


A versenyre a klasszikus ókori kultúra iránt érdeklődő, középiskolába és az általános iskola felső tagozatába járó diákok jelentkezését várjuk. A győzteseket a tanév végén egy napra vendégül látjuk a Szépművészeti Múzeumban.